מינוס זה נשמע דבר שלילי. ברשותכם אני רוצה להתחיל עם כמה שאלות…מה זה מינוס? איפה יש מינוס? איך נכנסים למינוס? מה ההשלכות של המינוס? האם מינוס זה דבר שלילי או חיובי?
ובכן, מינוס זה שהחשבון בנק שלך או הכרטיס אשראי שלך פחות מהסכום 0. איך זה קורה? זה קורה כשמוציאים יותר כסף ממה שמכניסים. עכשיו, בואו נחשוב שניה מה זה אומר מוציאים יותר ממה שמכניסים… הרי מה הבעיה, הכנסתי 10,000 ₪ והוצאתי 11,000 ₪ אז נשלים חודש הבא, הרי אני חייב/ת את מה שקניתי, אז מה הבעיה שחודש הבא נקנה פחות? אז נכון, אם בפועל תעבדו ככה זה מעולה, אבל… רוב המשפחות מוציאות קבוע יותר ממה שמכניסות אז בואו נראה מה ההשלכות של הוצאות יותר גבוהות מהכנסות כל חודש.
משה כהן מכניסה בחודש 18,000 ₪(שני בני הזוג) ומוציאה 19,000 ₪. אז בחודש הראשון הם יהיו במינוס 1000 ₪ בחודש השני כבר 2000 ובחודש השלישי 3000 וכו'. מינוס בבנק הוא לא חינם, הרי אנחנו צריכים לשלם ריבית על הכסף שלא שלנו. מינוס בבנק זה הלוואה לכל דבר, ולא רק זה! אלה זה הלוואה עם ריבית מאוד גבוהה. אז באמת משפחת כהן לא במינוס 3000 אחרי חודש אלה היא במינוס 3300 בערך וככה כל חודש היא נכנסת למינוס יותר גבוה. מתי שהוא הבנקאי/ הבנקאית מתקשר/ת ואומר שאתם במינוס יותר מידי גדול ואתם חייבים לסגור את זה בהלוואה, עכשיו לכאורה, הבנקאי עוזר לכם כי הריבית תהיה קצת יותר נמוכה, אבל מבחינתנו אנחנו רגילים לראות את המינוס הזה ואנחנו נשאף שוב לשם וחוזר כמו כדור שלג. אם הסיפור הזה מוכר לכם, כנראה שהגעתם למקום הנכון בזמן הנכון, אתם לא צריכים לחיות ככה, וחבל להגיע למצב שאנחנו נכנסים למינוס גדול ואז לוקחים הלוואה כי זה לופ שלא נגמר. ברשותכם אני רוצה להביא נקודת מבט אחרת על מינוס, הרי תמיד אני אומר שהרגולטור במדינת ישראל לא היה נותן למישהו להיכנס למינוס אם זה דבר שלילי לגמרי, נכון? אז מה היתה הכוונה של הרגולטור לתת לבנקים את האפשרות לתת לנו להיכנס למינוס?
לפעמים יש כמה ימים או סטיה קטנה בין המשכורת להוצאות וכדי שזה לא יעשה לנו בלאגן בבנק ובדירוג אשראי אז הבנק נותן את האפשרות להכנס למינוס אבל וזה אבל גדול מי שישתמש בזה לרעה יגיע למצבים לא טובים ולא נעימים וחבל.